... dokupiłam tylko w pobliskim, zaprzyjaźnionym warzywniaku białe szparagi i dużo zieleniny ... resztę miałam i przystąpiłam do dzieła:
- pęczek białych szparagów
- pół puszki mleka kokosowego
- bulion
- śmietana
- koperek
- natka pietruszki
- łyżka masła
- sól, pieprz
.... gotujemy ok 20 min, możecie dorzucić kilka listków laurowych i kilka ziaren ziela angielskiego...
...po tym czasie dodajemy połowę puszki mleka kokosowego, koper, chwila na gazie i całość miksujemy...
... po zmiksowaniu, dodajecie główki szparagów dosłownie na 10 minut, nie dłużej, muszą być chrupiące, wyłączacie, teraz tylko łyżka masła, która rozpuści się błyskawicznie i śmietana... na koniec, jak krem będzie już w miseczce - rzućcie pietruchę, możecie podawać z groszkiem ptysiowym, grzankami w środku lub grzankami w całości tkj ja :D ...
... smacznego... moi domownicy plus Babcie prosili o dokładki :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz