- pstrągi
- cytryna
- masło prawdziwe
- koperek
- natka pietruszki
- sól cytrynowa lub zwykła, pieprz
- pasta pietruszkowo-czosnkowa lub czosnek
... teraz dopakowujemy szesnastki cytryny i kwadraciki masła....
... środek ryby musicie osolić, ja dodaję mojej pasty pietruszkowo - czosnkowej (przepis od góralki spod samiuśkich Tater) - posiekana drobno nać wymieszana z przeciśniętym czosnkiem, zasypana "vegetą" i zalana oliwą z oliwek - Kochani samo zdrowie i pyszne, do wszystkiego, do pomidora, do sałat, do sosów, do mięs, wędlin, do wszystkiego, tylko dajcie się temu przegryźć ;) ... na koniec - wracając do pstrąga - nacieramy solą, pieprzymy - go ;P ...... posmarujcie oliwą, zawińcie szczelnie w folię srebrną, na którą też kapnijcie kilka kropli oliwy... i ... do piekarnika, na kilka, kilkanaście minut, zależy to od wielkości pstrąga... przygotujcie sobie w tym czasie cytrynkę do skropienia już upieczonego i sos:
- jogurt grecki
- chrzan
- majonez
- pozostałości zielone (koperek, natka)
- sól, pieprz, cukier
... smacznego :) ależ zdrowo dziś poleciałam, jutro zrobię coś mega niezdrowego i tłustego :D co Wy na to? ;)
P.s. ... zapomniałam o sosie do fotki ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz