- kotlety schabowe
- cukinia
- bakłażan
- marchew
- ostra papryczka
- natka pietruszki
- świeża kolendra
- ciasto francuskie
- sos worcestershire
- ulubione zioła ( u mnie prowansalskie, suszony koper, lubczyk)
- sól, pieprz
- ząbki czosnku
- oliwa
- ocet balsamiczny
- mozzarella
... po tym czasie, mięso smażymy na patelni, wtedy doprawcie do smaku, ja miałam kieliszek czerwonego wina półwytrawnego z wczoraj, a że była taka godzina, że nie mogłam jeszcze wypić ;) to wlałam je do mięsa...
... jednocześnie możecie na drugiej patelni przygotowywać wersję dla wegetarian...ja utarłam marchewkę na grubej łezce i wrzuciłam na masło, kiedy trochę się poddusiło, dodałam pokrojoną w kostkę cukinię, posoliłam, popieprzyłam...
... do tego dania musicie mieć trzecią patelnię ;P taką do grillowania, bo na niej (suchej) ułożycie krążki bakłażana i grillujecie z obu stron ...
... teraz czas na rozwinięcie ciasta francuskiego, podzielenie go na kwadraty i ułożenie na nich przygotowanych produktów ze wszystkich trzech patelni ;)...czyli po kolei: na francuskie - krążek bakłażana - mix mięsny lub mix warzywny...
... na wierzch kawałek mozzarelli i kleks (u mnie z ostrej pasty węgierskiej) i do piekarnika, na tyle, żeby zrumieniło się francuskie.......do tego możecie podać: dowolną sałatę, piwo ;p czerwony barszcz lub przygotować sos czosnkowy, którym polejecie te urocze kwadraty :) ... poniżej wersja mięsna...
... i warzywna..
... smacznego i "precz z tą zimą" ;)
Rewelacyjna przekąska na każdą okazję P Y C H A !
OdpowiedzUsuńi na każdą porę dnia i roku ;)
Usuń