- boczniaki
- szpinak (użyłam mrożonego)
- czosnek
- sos sojowy ciemny
- ziarna sezamu
- masło
- sól, pieprz
- śmietana
- olej sezamowy
... w tym czasie, na suchej patelni prażymy ziarna sezamu...
...szpinak przesmażamy na maśle, pod koniec wyciskamy czosnek - wedle uznania, sól, pieprz i po zdjęciu patelni - odrobinę śmietany...
... boczniaki wrzucamy na patelnię z odrobiną rozgrzanego oleju sezamowego...
...dusimy, a kiedy zmiękną, wlewamy sos sojowy...... całość przygotowujecie w ciągu 7 minut ;) - tak jak lubię ;p ... ja podałam tak:
.... wierzch posypałam uprażonym sezamem, ale Wy możecie wymieszać wszystko razem na bebeluchę ;)... życzę Wam smacznego i polecam : boczniak - inaczej ;)... super jako indywidualne danie lub jako dodatek do ulubionego mięsiwa ... :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz