szybkie zakupy i ... oto składniki na jajka faszerowane a'la Katka:
- jaja (ilość uzależniona od głodu)
- korniszony
- czerwona lub biała cebula
- majonez
- musztarda
- koperek
- szczypiorek
- papryka konserwowa (opcjonalnie)
- szynka konserwowa lub dowolna wędlina (opcjonalnie)
- sól
- pieprz
- czerwona papryka słodka
....gotujemy jajka na twardo, kroimy na pół, żółtka do misy, białka na tacę lub talerz ...
... rozgniatamy żółtka widelcem, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, zieleninę....
.... ogórki...
... wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez, ale tylko tyle, by skleiło i musztardy, by nadać ostrości, doprawiamy solą i pieprzem - pamiętajcie, że musi być dobrze słone i dobrze pikantne, bo w innym przypadku w połączeniu z bezsmakowym białkiem będzie mdłe...
... masa gotowa, można ładować! w zagłębienia białek ;) dekorujcie jak chcecie, tymczasem ja poutykałam w białkowe dziury i do lodówki... impreza jutro, więc się "przegryzą"
"wielkie dzięki" mojej Mamci <3 za karkołomne obieranie jaj, w zamian przygotowałam dla Niej zestaw:
...smacznego moje drogie Czytelniczki i Czytelnicy ;) jutro wpisu nie będzie, bo będę konsumować w/w plus najlepszy na świecie tort bezowy mojej Aneci :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz